Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

KSA: sportwedders limiteren is niet verboden

KSA: sportwedders limiteren is niet verboden

Wetgeving
19 juni 2024
2 min

Volgens de KSA hebben bookmakers in Nederland de mogelijkheid om wedders die wedden op sport te limiteren. Een Nederlandse gokker klaagde over het gelimiteerd worden na een paar weddenschappen bij bookmakers en de Kansspelautoriteit gaf dit als antwoord.

Nadat een wedder gelimiteerd werd bij een bookmaker, is de gokker gaan klagen bij de KSA. Andere landen - waaronder Australië en Frankrijk - hebben er een andere kijk op. Toch geeft de Kansspelautoriteit dat het in Nederland wel mag. Een nadeel voor de sportwedders.

Frankrijk heeft regels omtrent limiteren

Sportbookmakers in Frankrijk mogen wel limiteren, maar met enkele regels. Een Franse toezichthouder heeft besloten dat er gelimiteerd mag worden als er bijvoorbeeld sprake is van verslavingspreventie en/of witwassen en fraude. Daarnaast mogen spelers ook gelimiteerd worden als er financiële risico's zijn. Alle spelers moeten wel gelijk behandeld worden, heeft de toezichthouder aangegeven.

Australië heeft een minimum bet

Australië heeft een andere regelgeving omtrent het limiteren. In principe mag limiteren wel, maar niet onder de $500. Dit houdt in dat bookmakers ten alle tijden akkoord moeten gaan met weddenschappen van $500 of minder. Dit heeft Australië besloten nadat een Australische bookmaker toegaf dat het bepaalde spelers wel limiteren. De Nederlandse gokker hoopte dit ook in Nederland te bereiken.

KSA: limiteren is niet verboden

Ondanks de regels die gelden in Frankrijk en Australië, heeft de Kansspelautoriteit nog steeds andere gedachten over dit onderwerp. KSA geeft aan dat de regels per land - in Europa - bepaald mogen worden en dat Nederland dus niet dezelfde regels hoeft te hebben als de Fransen. Daarnaast geeft de KSA ook nog eens aan dat sportbookmakers niet verplicht zijn om elke speler aan te nemen.

Bron: Casinonieuws