Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Voorbeschouwing: Stephen Bunting - Ian White (World Matchplay, Tweede Ronde)

Door
Avatar donnynedved
Avatar donnynedved
donnynedved 1476 voorbeschouwingen
Gepubliceerd 23-07-2019 14:27
Aangepast op 02-08-2022 11:50
Wedstrijden tussen Stephen Bunting en Ian White zijn over het algemeen spannend. Sinds 2015 speelden zij acht keer tegen elkaar waarvan Bunting er drie won en White er vijf won. De drie edities die plaatsvonden in 2017, 2018 en 2019 eindigden alle drie in een 6-4 uitslag waarbij Bunting twee maal aan het langste eind trok.

Stephen Bunting: Won de sudden-death

Niet alleen de wedstrijden die Stephen Bunting speelt tegen Ian White zijn vaak spannend, ook zijn start op dit toernooi was leuk voor de neutrale toeschouwer. Hij wist als underdog de overwinning uit het vuur te slepen na een sudden-death leg tegen Gerwyn Price. Na achttien legs stond er een 9-9 stand op het scorebord wat bij dit toernooi betekent dat er een verlenging volgt. Geen van beide spelers wist in de volgende zes legs een voorsprong van twee legs te pakken en dus volgde een allesbeslissende 25e leg. Bunting had om in deze positie te komen al twee maal een achterstand weg moeten werken (5-2 en 8-6) en overleefde vanaf 9-8 een matchdart. Hierna was het de beurt aan Bunting maar ook de Engelsman liet vier pijlen voor de wedstrijd liggen. In de beslissende leg liep The Bullet opnieuw achter de feiten aan nadat Price startte met een 180er maar wist hij door drie goede beurten alsnog de winst te pakken.



Deze knappe zege had Bunting vooral te danken door zijn betere scores in vergelijking met Price. Hij gooide gemiddeld slechts 95 maar dit getal valt voornamelijk laag uit door zijn matige finishing (31%). In deze wedstrijd tegen White zal hij waarschijnlijk meer uit de kast moeten halen, iets dat Bunting dit jaar nog vrijwel niet heeft gedaan. Over het algemeen verlaat hij de vloertoernooien al in de beginfase, alleen op het Czech Open wist hij ver te komen. Hij bereikte daar ondanks een aantal matige partijen de finale maar moest zijn meerdere erkennen in de verrassende Jamie Hughes. Ook in die wedstrijd speelde Bunting ver onder het niveau dat hij had bij zijn aankomst bij de PDC in 2015, hij gooide gemiddeld slechts 81 per beurt in de finale.


Ian White: Een heuse whitewash

Een whitewash oftewel winst zonder een leg te verliezen zien we bij het darten nogal eens op de vloertoernooien waarbij er tot de zes legs wordt gespeeld of als een topspeler tegen een speler zonder tourcard uitkomt. Ian White wist zijn naam eer aan te doen door een 10-0 whitewash te geven aan nummer zeventien van de wereld Joe Cullen. Hij gooide gemiddeld ruim tien punten meer per beurt dan zijn tegenstander (98 om 88) en hoefde daar niet uitzonderlijk goed voor te finishen (40% raak). Het was de eerste whitewash op dit toernooi sinds 2016 toen Michael van Gerwen met diezelfde cijfers van Jamie Caven won. ”Joe gaf mij een aantal legs cadeau maar ik moet natuurlijk zelf nog de dubbels raken. Voor mijn gevoel heb ik een sterke wedstrijd gespeeld” sprak The Diamond. "Elke loting op dit toernooi is lastig gezien het sterke deelnemersveld. Mijn resultaten op de EuroTour laten echter zien waar ik toe in staat ben en dat geeft mij veel vertrouwen."



White is inderdaad één van de namen die op de EuroTour veelvuldig bij de beste vier te bewonderen is. Hij haalde eind april en begin mei twee maal een finale daar maar verloor deze nog. Vervolgens wist hij in het restant van mei twee titels op zijn naam te schrijven. Op de European Darts Grand Prix versloeg hij Peter Wright met 8-7 in de finale, op de Dutch Darts Masters won hij de finale van Michael van Gerwen met 8-7.